7 мар. 2017 г., 13:39

Може би е последното влюбване 

  Поэзия
249 0 3

Аз съм вече дама на възраст,
така да се каже;
тихичко си отглеждам 
една котка и две костенурки;
децата ми 
отвреме на време ме навестяват...

А ти спря до мен
и от дума на дума те пуснах 
в моя свят на фантазии -
празна стая, 
в която ечат гласовете ни.

Онзи  брокер - животът, 
дошъл бе 
да продава душата ми
и ти показваше 
колко е светло
при мене 
и колко просторно.

Да, страхувам се
да не се окажаш и ти
поредният скитник,
който нощем завива мечтите си 
със проядени от молците любови,
който спи на кашони,
който пише 
стихове за звездите,
а на утрото рови
за изхвърлени къшеи в кофите.

Добре, настанявай се! 
Не ми пука, 
ако ме обявят и за луда!

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубаво!
  • Все се увещавам,че влюбването е последно...Това е илюзия!Един хоризонт е любовта!И колкото сме на този свят,всеки изгрев е надежда за нещо, което жадуваме;и пред залеза още и пак се влюбваме!Живей и толкова! Успех!
  • Изживей всеки един миг до лудост, сладка лудост е. Поздрав от мен!!!
Предложения
: ??:??