МОЖЕ БИ ЛЮБОВНО
Ако си отидеш -
ей така незнайно,
някъде във мрака
твоя лик ще помня,
ако си отидеш
като кораб във морето.
Ако си отидеш
като кораба в морето,
със сълзи в очите
твоя лик ще помня,
ако си отидеш
от живота ми напразен.
Ако си отидеш
от живота ми напразен -
самотата ще прегръщам -
твоя лик да помня,
ако си отидеш,
с ром ще се напия.
Ако си отидеш,
с ром ще се напия,
но душа се не отпуска,
твоя лик ще помни,
ако си отидеш
някъде на север.
Ако си отидеш
някъде на север,
полюса ще стигна -
твоя лик да търся,
ако си отидеш
някъде на изток.
Ако си отидеш
някъде на изток,
аз звездите ще разпитвам -
твоя лик къде е? -
ако си отидеш
някъде на запад.
Ако си отидеш
някъде на запад,
слънцето ще гоня,
ако си отидеш,
без да ме целунеш.
Ако си отидеш,
без да ме целунеш
и надежда не остане -
твоя лик да видя -
сам ще плача в мрака,
ако си отидеш.
© Стоян Владов Все права защищены