2 сент. 2006 г., 11:37

Можеш ли... 

  Поэзия
659 0 3
Ти можеш ли да целуваш лъчите,
омайвайки сутрешния бриз?
Ти можеш ли да смириш вълните,
задоволявайки на морето всеки каприз?

Можеш ли да ме гледаш в очите,
и с поглед да ми дариш светлина?
Можеш ли да копнееш за звездите,
който заедно гледеме в ноща?

Ти можеш ли да ме превърнеш в фея,
познаваща само радостта,
можеш ли да утолиш жаждата на щурците,
за да огласъват с песен нощта?

Ти можеш ли да възкачиш скалите,
и да скриеш слънцето с ръка,
за малко да се скрият лъчите,
за миг да стане тъмен деня?

© Надя Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??