24 дек. 2021 г., 08:54

Молба 

  Поэзия » Оды и поэмы
361 0 4

 

Господи,

зная, грешно е!

Пред Коледа да се гневя!

Зная,

грешно е,

да не бъда добра!

Научи ме господи!

Моля те, научи ме!

Как да не виждам истини

и как да мълча!

Научи ме Господи!

Научи ме,

как да казвам истини,

без да пробождам сърца?

Научи ме,

как на грозното,

да кажа , че е красота?

Научиме,

как на бездарният,

да кажа, че е талант?

Научиме,

как на празнословния,

да кажа, че е мъдрец?

Как лицемерният, да подмина?

И кажи ми Господи,

това, не е ли лъжа?

И как да сме праведни Господи,

когато живеем в лъжа?

Valentina N.V. Mitova

23/12/2021

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??