24 июн. 2011 г., 11:48

Молба 

  Поэзия » Любовная
745 0 7

Ще позволиш ли да те нарисувам,

да те извая, в стих да те опиша...

И биенето на сърцето ти да чувам,

по теб душата плахо да въздиша.

 

Да те докосна ще ми разрешиш ли?

Копнежът ми по теб е тъй омаен.

Да ми се радваш - ще си позволиш ли

и разрешаваш ли за тебе да мечтая?

 

Ще бъда нежна, с дъх ще те докосна,

с очи ще те целувам и желая.

Като на цвете ще ти се любувам,

не спирайки за тебе да мечтая.

 

До тебе ще се сгуша мълчалива,

очите ми ще молят да остана...

А ти ще можеш ли да ме прогониш

и да отхвърлиш моята покана?

 

В света си ще ме пуснеш ли? - те питам -

до теб да тичам, плача и се смея...

Ще позволиш ли, просто да опитам

душата си при твоята да сгрея.

 

 

 

 

 

 

© Силвия Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??