25 мая 2011 г., 22:15

Молба към лошия човек 

  Поэзия » Другая
593 0 3

Не съм създадена от Бог да мразя,
и всяка фибра в мен ще ти прости,
но духът ми прям не иска да мълчи,
затуй със болка казвам само:
Не си добър, а лош човек си ти...
Но може би  недоразвитото ти рамо
не може любовта човешка да крепи...
Не съм създадена от Бог да съдя
и сърцето ми на твоя гняв ще издържи,
но от тебе искам тъмнината да пропъдя,
затуй с молба те стрелят моите очи:
Гръб не ми обръщай, яростно човече,
презрително клепачи не присвивай ти,
поискай друг и другаде да бъдеш вече -
добре дошъл ще си в света на хората добри!

                  Daisy Patton

© Дейзи Патън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??