8 нояб. 2018 г., 22:11

Молба към слънцето 

  Поэзия
3335 9 8

 

 

Посади ни в полета от вяра.

Няма плевел и няма поквара

за израснала в стройна редица

и от слънце огряна пшеница.

 

Всяко зрънце калéна надежда

към небето ти златно поглежда

и превръща се в бурни морета.

Натежават от плод класовете.

 

А узреем ли - кротко жъни ни

в хоризонта на белите зими.

Нека утре сме хляба насъщен,

та децата ни тук се завръщат

 

като птиците смели напролет.

Нека ние сме техния полет

и нахраним душите им. Нека

сме им светла и вярна пътека.

 

© Деница Ангелова Все права защищены

Произведението е включено в:
  1393 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??