12 июн. 2009 г., 09:38

Молитва 

  Поэзия
1653 3 37

 

 

Не те намерих, Господи, в небето –

завръщам се сама след всеки полет.

Дали не си зад прашните пердета –

съвсем до мен?... За всяка луда пролет

помолих те за прошка. Ти къде си?

Ела нощес, ела на чаша вино,

че нощите са непосилно тесни

от праведност, скрепена с твойто име.

Ела да скърпиш тялото с душата,

изправени на нож откак съм жива,

с целувка спри на дявола ръката

за дяволската жажда да ме има.

Ела и дай ми сили да измия

ръцете на поредната измяна

и после от страха си да се скрия

в тъмницата на сто самозабрани.

Ела на гости, Господи, в съня ми –

там всеки със съмнение наднича.

А после с мен ще прекосиш деня ми –

очовечен – какъвто те обичам.

 

 

© Галена Воротинцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??