13 февр. 2007 г., 03:12

Молитва 

  Поэзия
940 0 3

Понеже знам - не можеш ти да бъдеш
във този кратък и горчив живот
напълно моя, само моя, тъй че
молитва шепна аз към Господ Бог

„О, Боже, направи това, когато
от тялото душата отделиш,
със нейната я слей и то докато
го има този, оня свят и виж -

Съдбата ми със нейната да срещнеш,
да бъдем двама горе – аз и тя,
да бъда нейн, да бъде моя вечно –
ако ли не - във ада да горя!”

Че няма рай, във който аз да бъда
щастлив без нейната гореща длан,
че няма ден, че няма нощ – присъда,
че няма миг със друго пожелан!

© Станимир Власакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??