Чуй ме, Боже,
днес ти се моля,
разстели своя златен покров
над душите на всички,
кои ме целунаха
и стръвно копаха ми гроб!
Моля те, Боже,
удължи светло дните им!
Да поменуват дълго
с къшея хляб,
дето нощем замесвах
с мечтите си,
а денем раздавах
на непознат и на брат.
Дай им, Боже,
моето всичко имане,
че е тежко и няма везни,
дето да мерят
страдания,
нито скрити в усмивка сълзи.
Лакомеят очите.
Човешко е.
Аз ги разбирам
и вече простих.
Само Те моля,
отвори и очите им -
имането нищо не струва,
щом в душата
не си истински Жив!
Амин!
© Лъки Все права защищены