14 abr 2012, 19:50

Молитва в Четвъртък 

  Poesía » Otra
503 0 2

Чуй ме, Боже,
днес ти се моля,
разстели своя златен покров

над душите на всички,

кои ме целунаха

и стръвно копаха ми гроб!
Моля те, Боже,
удължи светло дните им!
Да поменуват дълго
с къшея хляб,
дето нощем замесвах 

с мечтите си,
а денем раздавах

на непознат и на брат.
Дай им, Боже,
моето всичко имане,

че е тежко и няма везни,

дето да мерят

страдания,

нито скрити в усмивка сълзи.

Лакомеят очите.
Човешко е.
Аз ги разбирам

и вече простих.

Само Те моля,

отвори и очите им -

имането нищо не струва,

щом в душата

не си истински Жив!

Амин! 

 


 

© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??