15 дек. 2010 г., 20:21

Моля те, Боже 

  Поэзия » Другая
670 0 11

Моля те, Боже, дай и на мене надежда,
че ще бъдат добре всички близки,
и сестрите ми пази от болежки,
да са здрави и читави всички!
Да не тръгне по криви пътеки детето,
а мъжът ми за мен да се грижи,
аз за него да сторя, което
е благодатно от помисли чисти.
Да не лумна в пожарите чужди,
а под своя си покрив да грея,
да съм себе си в грижите нежни
и да мога от любов да запея.
И тогава във Бъдната вечер
да ми припяват звънците - вълшебните,
че светът е по-бял, а не черен,
и че има храна и за гладните.
А за тези, които ще бъдат самотни,
подари им приятели верни.
Моля те, Боже, за всички да има
Надежда, Любов... и две топли длани!

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??