МОЛЯ ТЕ, КАЖИ
Защо дойдох на този свят
с сърце
изгарящо
за обич,
нежност,
ласка,
топлина?
Защо ли пих от твойта жар,
пленен
завинаги
от теб
и твоите
слова?
Защо потънах в твойта страст
с горящо
тяло,
жарка
нежност,
влюбени очи?
Защо ли сляхме се в екстаз
с души
готови
за любов
не часове,
а дни?
Защо поисках в свят желан,
в свят
красив,
добър,
да бъдеш ти
щастлива?
Защо ли галех с много свян
прекрасно
тяло
с устни
шепкащи
и мили?
Останах сам.
В главата се роят въпроси.
Не мога ли да знам
каква вина аз нося?
Вселена цяла,
взрив от чувства
ти в душата ми запрати.
Сега около мен
е пусто,
моля те,
кажи,
каква ми е
вината?
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Все права защищены