21 окт. 2015 г., 18:26

Монк 

  Поэзия
891 1 1

Монк

 

Парчета, късове от онзи взрив

все още обикалят, обикалят,

по свои орбити около мен.

Открили своето небесно тяло,

над което да оставят сенки,

в чиято атмосфера да горят.

 

А аз ги наблюдавам и се дразня

когато хаотично се разместват

и падат ускорено върху мен.

Крепи ме мисълта, че всъщност,

на моя територия попадат,

и после мога да ги подредя.

 

О, как обичам да подреждам!

Сам себе си намествам като пъзел,

и се разгадавам ден след ден.

Труди, вероятно някъде и тя навързва

парчетата, от своя взрив.

От онзи взрив!

Ще ти помогна Труди!

Нали съм детектив!

© Иван Бърдаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??