30 янв. 2012 г., 19:35

Монолог на магарето сватбар 

  Поэзия » Юмористическая
915 0 17

Монолог на магарето сватбар

Пак ни канят на сватба,
бедна моя глава!
Знаем, друг би се радвал,
 за нас значи: товар!

Че кой жали самара?
И сватбар, и свирач
трупат кой какво свари...
Ще ни юркат до здрач!

Ала...помниш ли, мила,
(през септември май бе)
 как оженихме Вили,
този вечен ерген?

Цял ден носих и бързах,
но щом спусна се мрак
и видях се отвързан,
как сватбувахме, а?

Топлото пепелище,
хляба сух-цял леген,
а и таз магаричка,
залепена за мен!

С нея пак бих се борил
из шубраци безчет...
.......................................
Щом за сватба сме годни,
всичко ни е наред!!!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??