Изчетох маса философи,
изпити - вземах ги от раз,
за да напиша тези строфи,
години дълги се подготвям аз!
Къде е тънката уловка,
на най моралният живот,
да си хитра, ловка - котка,
или впрегнат в хомота скот?!
Есета четох - коментари,
образовам се аз всеки час,
мъдрост и съвети от другари,
попивам като сюнгер - квас.
Стига съм умувал в куплети,
морала "Що е?" знае Й дете,
"Не пипай чуждите солети!",
че моралът .... с болка ще те отнесе!