Морето е вградено сякаш в мен
в живота земен - безусловно кратък,
могъщ, прекрасен, вечен феномен,
у всекиго оставил отпечатък.
На слетия с небето хоризонт
то гали, пени се, шуми, пулсира
и в този морски осолен озон
хармонията е неотразима.
С космическо ядро от атоми,
с вълшебна, архаична Одисея
и с гларуси - безброй приятели,
накацали с рибарите по кея...
Вълните търсят своя морски бряг,
докосват ни под слънцето приятно.
Морето волно е и няма праг,
като мечтите мои необхватно...
Обичам те, море, и в студ, и в зной!
Харесвам мощната ти необятност.
И в силна буря, и в красив покой
в екстаз съм пред себичната ти вечност.
© Силвия Милева Все права защищены
в екстаз съм пред себичната ти вечност."
И аз! Хареса ми!