14 мая 2011 г., 21:42

Морска импресия 

  Поэзия » Любовная
1737 0 30

          Морска   импресия

 

 

 

 Бряг. Море - равно и  беззвучно...

 Какво ли споменът ми търси  тук

 в  бяг  от  ежедневието скучно?

 Навярно  онзи  шепот – звук,

 вълната   пясъка  целува

 и   в   прегръдка   мимолетна

 с  него  слята  да  танцува.

 

 

Тихо   мелодията   пак  звучи...

Дълбоко в  мен  късче  неизбежност

е  запазило  блика  на  твоите   очи -

луната  от   небесната    безбрежност

как    спуска     сребърни    пътеки

по  неспокойна  и  коварна   шир,

а  пясъкът   целува   сенките  ни  леки...

 

 

Тя  е споменът  за  тебе   и   морето

-  две   вълни  и   вятър    лекокрил

мият  бряг   безлюден   във  сърцето,

който  теб и мен,  и  лятото  е приютил.

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??