19 апр. 2022 г., 12:01

Мост 

  Поэзия
263 0 0

 

 

Ех, понякога тръгвам внезапно

след някакъв неземен стремеж

и загърбвам всичко разпиляно, 

от неугасналия по теб копнеж. 

 

Забравям за хората подмолни

за вас роби на тленността, 

сълза окото ми не ще отрони,

за да покрие с кристал калта.

 

Ще бъда, като леда безчувствен

макар самотен да се топя,

света ми няма да бъде мръсен,

щом в река ще се преродя.

 

И онзи мост на тъжното детство

с плачеща вълна ще руша,

оставил ми страдание зловещо

пред минало, което да теша...

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??