Моя земя
Разглеждам световната карта
и търся да намеря моята земя.
Ето тук е на картата малка,
гордо ми маха с ръка.
В жилите ми светли живее
с българска кръв и свобода.
Колко герои паднаха за нея,
за да живеем свободно ние сега.
Страници жълти за нея се пазят,
за миналите и славни дни.
Отдавна всичко е било, но моята Родина
гордо и сега на картата стои!
© Мария Все права защищены