Дали не се превърнах в дъжд?
Очите ми се изваляха.
Порой са. Изведнъж
и облаците проумяха
как лудо разпилях се в тишината,
светкавици раздраха мрака.
Настръхнал гръм се олюля
и с моя дъжд удави птиците
и цялата земя заля,
разкъса бента на зениците
и тъжните измислици - сълзи
превърнаха се във звезди!
© Румяна Все права защищены