9 мар. 2010 г., 19:47

Моят собствен филм 

  Поэзия » Другая
636 0 1

Това не е изкуство.

Това е прост живот,

обвит и тясно свързан

с най-тежкото чувство.

 

Това е моят малък филм,

това е онзи ненаписан роман.

"Сам съм, пак сам, по-добре да съм сам."

 

Филм, в който аз съм всичко

и всичко е за мен -

и режисьор, и сценарист.

И главен актьор, и продуцент.

Защото така е най-неподправено

и най-естествено,

дори на пръв поглед

да е посредствено.

 

Защото нямам бюджет,

нямам екип, нямам талант.

Аз само сглобявам

от живота ми подадени препратки

и случват се проекти като Извадки

от моментни просветления

до финала на прехода ми

с едно естествено изпълнение,

което от край до край за мен е,

защото аз съм бил човекът-група.

За различни хора аз горях

и бях моторът, докато видях,

че на тях в един момент за мен

спира да им пука.

Надявам се, че всички ме чуха!

 

 

© Николай Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздрави за таланта!Харесва ми!Знам, че поезията не е докумен-талистика, за да я коментирам конкретно/както често правят/,
    но много рано си открил, че на някои "не им пука", да знаеш обаче
    на други много ще им "пука" за теб- може и да не се познавате, е
    това е трудният номер.Wali/Виолета Томова/
Предложения
: ??:??