22 авг. 2015 г., 20:54

Моята дъщеричка 

  Поэзия » Для детей
863 1 17

Толкова на мен прилича,

но е по-мъничка.

Всяка сутрин я обличам

с блузка и поличка,

после бързичко я сресвам

и я водя на градина.

Искам вред да я харесват,

гдето с нея мина.

Вечерта и в легълцето

тя при мене спинка.

Гушкам я до сърчицето,

пазя от настинка.

Толкова ми е мъничка,

а пък аз голяма.

Чуй я – като дъщеричка

ме нарича „мама“!

Що е то?      (куклата)

 

Из "Вълшебна пръчица"

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??