Лунен лъч, огрява
тъмната нощ.
Студеният вятър,
брули листата на дърветата.
Ято гарвани
летят в мрачната нощ.
Студеното ми сърце,
мрачната ми душа,
черната роза в ръка държа.
Скитам се по тъмни улици,
огрявани от лунни лъчи.
Усещам как мракът
ме обсебва и ме привлича.
Иска в него да потъна,
да стана негов роб.
Живот в мрачен свят,
от другата страна ще съм аз.
В тази мрачна нощ
Смъртта броди на гроба,
чакащ следващата си жертва,
а луната е негова сила.
Писъци се чуват
от уплашените хора,
търсещи светлата пътека
зад мрачната завеса.
© Stoycho Kolev Все права защищены