16 авг. 2008 г., 18:15

Мръсник 

  Поэзия
1476 0 1
Аз избирам да те имам,
сякаш не би го направила ти.
Подозирам, че копирам,
мислите и твоите мечти, събрани
в хилядите ти житейски драми.
Като булеварден роман се развива
действието на твоя интимен живот.
Сега аз искам да се намирам, вътре,
където за мен си отделила и вход.

Какво заслужават лошите?
Думи всесилни или частица надмощие?


Ако се налага, мога и аз да бъда
такъв, какъвто са сега другите,
само при мисълта за твоя гол лик.
Така и аз ще мога да се обърна
към моето вътрешно Аз и да покажа,
че мога заради теб да стана мръсник.

Ти не предпочиташ интриги,
защото те е страх да не се опариш,
но истината е, че ги има
искрите, които превръщаш в пожари.
Това е, защото обичаш мизерности
и вътре в тебе да дойдат отново скандалите,
както преди време ти бе на ход,
сега местиш фигури по посока на старите
позиции, с които даваш своя вход.

Какво заслужават лошите?
Омраза огромна или малко безочие?


Ако се налага, мога и аз да бъда
такъв, какъвто са сега другите,
само при мисълта за твоя гол лик.
Така и аз ще мога да се обърна
към моето вътрешно Аз и да покажа,
че мога заради теб да стана мръсник.

Та, това ще да бъде последният миг,
преди да изчезна от себе си и да те намразя.
Заради тебе днес станах мръсник
и ще се стремя със всички сили да те накажа.
Какво сега заслужават те - лошите?
Насрещна атака или мисълта за моето щастие?


© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Лошите заслужават да им се случи нещо хубаво, за да ги "накаже"...
Предложения
: ??:??