Добрата Фея - ли те прати,
от... Юг ли - вятър те довя?
Или... във Царските палати,
аз, теб спечелих - за Жена?
Огряла моя свят - с усмивка,
на птица - Даде ми - Криле,
отказа ме - да бъда Жертва,
сред прежните си Страхове!
Откривам багрите различни
и чувам птички - в таз гора,
с уханието цветно вдишвам
парфюмът лек на Пролетта!
Небе посреща ме с целувка,
Морето - с хор на сто вълни,
в уплахата - една Сърничка,
от тъмното - до мен се скри!
С реката в утрини - бърборя,
на мравката - и́ сторвам път,
Сърцето, мигар съм отворил,
щом за Любов - намира кът!
В безкрайно синьо е, където,
летуват с мен и теб - Мечти!
Сред Зимата е тиха нежност,
из бял разкош слова шептим!
Кога... съм се родил Отново?
Получил ли съм - таен Знак?
Ерато, знай - ти даде Слово?
Ще бъде - Муза! Твоят бряг!
© Ангел Колев Все права защищены
Да ти се връща тъпкано!
Чакам нови стихове!