23 сент. 2010 г., 20:57

Мяра според мяра 

  Поэзия » Другая
1358 0 29

 

 

Колко ли му трябва на човек?

Чук... пирони... два-три реда тръни...

Озверял, клокочещ, хищен пек

петъчно душата му да дъни.

 

Вместо кръст – оглозгано дърво,

оцеляло бавно и насила.

Никакво си жлъчно тържество,

верен Петър – с поглед да го жили.

 

И една тълповна суета,

сгърчила усмивката в гримаса,

разпната гротескно на уста.

Колко му е да си злобно расов?

 

Колко му е? Ще ти спретнат кръст,

с камъни без грешка ще те целят.

Колко ли ни стига? Шепа пръст.

Думи и дела – да ни премерят.

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??