Тихо стеле се нощна мъгла,
като одеяло покрива земята,
вплита нишки във нея страстта,
и усмихва се мъдро луната.
Влюбени двойки звездите привличат,
сякаш сърце е, пулсира любов,
красиви са всички щом се обичат,
в плен на най-силният и нежен зов...
Облаци-скитници усмивки раздават
и продължават по своя маршрут,
щастие топло дъждовно им дават,
че любовта пречиства света.
Сутрин е, блести росата,
сякаш нищо не знае...
Намигва палово зората,
и вятър с клоните играе.
И само спомен от въздишки
с ухание на благослов
разкрива тайнствено на всички,
че тук... е място за любов...
12.08.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены