18 апр. 2020 г., 08:34

Мъдростих 

  Поэзия » Философская
713 2 6

 

Най-ценните моменти са с приятели,

най-хубавите са в ръцете на любима!

И само истинските наблюдатели -

съзират истината... скрита в чаша вино...

 

Когато спим... сме най-безгрешни,

когато търсим, да намерим може.

А в Божиите очи дали сме смешни -

с молитвите си чисти... а във джоба с ножа?

 

Безгрешните са само неродени!

Дори светците ни, не са такива -

Признават го и те, смирени,

а истината -- и спасява... и убива...

 

Да, всяка улица е двупосочна,

началото на пътя е й край!

И любовта е девствена, но и порочна,

а всеки ад... е сянката на рай...

 

    *****

 

Бъди с приятели, бъди с любимия човек,

гони мига, но не забравяй и за вечността...

И черното, и бялото са в теб,

а изборът... е твоята съдба!

 

01.02.2017.

 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??