От всеки българин добре се знае:
животът ти за да се оправдае,
ако фиданка не си посадил,
би трябвало змия да си убил!
Овошки аз над сто съм засадил!
И толкова змии да съм убил!
По този показател, твърдо зная,
съм си заслужил мястото във рая!
Но аз и в старостта си не преставам
добро да правя, злото – да сразявам:
цветята във саксийките поливам,
а кацне ли комар – и го убивам!
© Ангел Чортов Все права защищены