4 окт. 2015 г., 09:49

Мълвата 

  Поэзия » Юмористическая
380 0 4


МЪЛВАТА

 

Не, че съм подвластен на мълвата,
но онзи ден една такава чух:
с бурка черна ще ми забрадят жената
в мой харем, но туй е само слух.

 

А един приятел ми подшушна:
– Дончева ще стане президент.
– А, едва ли. Тя не е послушна.
Бойко тайно е поел ангажимент.

 

Не, че съм подвластен на мълвата…
аз на клюки винаги обръщам гръб,
но от пресата излезе новината –
вторият в държавата бил тъп.

 

Аз от политика не разбирам.
Първи, втори – просто съм в мъгла.
Слухове такива игнорирам,
те за мен са само бла, бла, бла.

 

На учители заплатите ще вдигат.
Да де, ама се оказа само слух.
Казал бил го някой шушумига –
не от него – вярвайте – го чух.

 

И затуй не вярвам на мълвата.
Уж било, пък после не било. 
Права е да се гневи жената:
– Аз и бурка – вика. – Будало!
03. 10. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви! Остроумни сте!
  • Развесели ме, Румене! Хем вярно, хем забавно!
    Харесах! Поздрави от мен!
  • Забавни са мълвите, но да не забравяме, че във всяка мълва има и малко истина. Хареса ми.
  • Браво! Мълвата е един от нюансите на живота-или е, или не е.
    Тя е като мъглата -има нещо,но не се знае какво ще излезе.
    Благодаря за веселото настроение!
Предложения
: ??:??