МЪНИЧКАТА СИЙКА
Нашта малка Сийка -
цветенце в саксийка,
песни си нарежда,
всички ги изрежда
за мама, за татко,
за кака, за батко,
за стринка си Тяна,
весела, засмяна,
за Шаро, Писана,
мишчица Гризана,
за Лиса, Кумеца
и за баба Меца.
Радват ù се всички,
големи, мънички.
"Славейче" наричат.
Много я обичат.
© Анка Келешева Все права защищены