Нашето мъничко дете,
хич не иска да яде,
ни сиренце, ни месце,
пък зеленчуци и плодове
и да чува изобщо не ще.
За реки от шоколад копнее,
и дървета с клони,
по които растат не листа,
а различни вкусотии,
плюс бонбони.
Мама, татко, баба, дядо,
в чудо се видяха,
над детето се смилиха
и най-най-отговорно заявиха:
"Щом детенцето ни е злоядо,
нека сладко, сладко
си похапва шоколади!"
Петя Атанасова
© Петя Атанасова Все права защищены