3.05.2024 г., 9:55 ч.

Мъничко дете 

  Поезия » Хумористична
291 0 4

Нашето мъничко дете,

хич не иска да яде,

ни сиренце, ни месце,

пък зеленчуци и плодове

и да чува изобщо не ще.

За реки от шоколад копнее,

и дървета с клони,

по които растат не листа,

а различни вкусотии,

плюс бонбони.

Мама, татко, баба, дядо,

в чудо се видяха,

над детето се смилиха

и най-най-отговорно заявиха:

"Щом детенцето ни е злоядо,

нека сладко, сладко

си похапва шоколади!"

Петя Атанасова

© Петя Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??