12 окт. 2013 г., 15:06  

На... 

  Поэзия » Другая
335 0 0

Знам какво е суета –

поглед от висок прозорец.

Знам какво е самота –

ехото със теб да спори.

 

Знам какво е тъмнина –

от страх ръцете да изтръпват.

Знам какво е тишина –

след концерт самотни стъпки.

 

Гордостта какво е знам –

с отрязан ствол, дървото да остане право.

И мога още примери да дам,

но трябва ли да го направя?

 

Защото ако истината е една,

но всеки я проектира според себе си,

какъвто пример да ти дам,

той винаги ще бъде част и от други ребуси.

 

© Де Вина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??