Знам какво е суета –
поглед от висок прозорец.
Знам какво е самота –
ехото със теб да спори.
Знам какво е тъмнина –
от страх ръцете да изтръпват.
Знам какво е тишина –
след концерт самотни стъпки.
Гордостта какво е знам –
с отрязан ствол, дървото да остане право.
И мога още примери да дам,
но трябва ли да го направя?
Защото ако истината е една,
но всеки я проектира според себе си,
какъвто пример да ти дам,
той винаги ще бъде част и от други ребуси.
© Де Вина Всички права запазени