http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=234186
Поздравления и благодарности към Марин Тачков
Когато чух тази музика, веднага ми се прииска да я допълня със стих.
В памет на Андрей Баташов
Отиде си, отиде си, Артисте...
Звезда самотна, паднала в нощта.
Остави ни с въпросите и мислите
и с куп недоизречени неща...
Раздаваше се благородно, смело,
с талант и чар. Целунат бе от Бог.
Одумваха те в хор Непроумелите,
но ти бе някъде над тях високо.
В душата ти трагедии и драми
преплитаха се в тъжен реверанс.
Така остана си неразгадан ти,
неуловим и в бързия каданс.
Отиде си, отиде си, Артисте...
Недосегаем, светъл и красив.
Отгоре ще ни се усмихваш чисто.
И в спомените ни ще си оставаш жив.
© Нина Чилиянска Все права защищены
Поклон!