16 июн. 2021 г., 13:57

На чаша вино 

  Поэзия » Гражданская
281 0 0

На чаша вино

 

Отново тази нощ ще пия сам

с чаша пълна с вино във ръката!

До кога ще пия аз не знам!

Но знае сигурно това съдбата!

 

Тя решава как, кога, къде?

Просто ти пътуваш към безкрая!

Ще ли ти се, или пък не ще

няма начин да не стигнеш края!

 

Ще забравиш своите мечти!

Пътят е предначертан! Това е!

Вместо тебе друг ще го реши,

но кога едва ли някой знае?

 

Цяла нощ ще пия за това,

че отдавна всичко е решено!

Ражда се човек във самота

и живее с чувство възвишено,

 

ала най-накрая идва Тя

и отнася всичко в тъмнината!

Губиш всичко! Тръгваш от Света

там, където води те душата

 

нейде във небесните поля,

сред цветя и ручеи пенливи!

Слушаш със наслада песента

на безбройни Ангели свенливи!

 

Тази нощ ще пия за това,

сам със чаша вино във ръката!

За една несбъдната мечта!

За онази, дето е с косата!

 

16.06.2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??