31 мар. 2010 г., 00:21

На цигуларката Йоана Стратева 

  Поэзия » Гражданская
958 0 6

 

С какво да те сравня?

 

Дали със сияйната зора,

която е Божествена светлина.

Или с шепота на млада гора,

която дарява свойта ведрина.

 

Дали с омайните цветя,

които предлагат красота.

Или с пенливото поточе

от родно райско кътче.

 

Дали с житните нивя,

осигуряващи нашата храна.

Или с безкрайната шир

на хората, живеещи в мир.

 

Да! Това си ти.

 

И с таланта – дар небесен,

цигулката ти с глас чудесен,

и китарата на Божидар,

нали и той е Божий дар...

 

Не! Не мога да правя сравнение

на твоето измерение.

 

                    28.о9.2009г., Мадрид

© Божидарка Божинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??