25 июн. 2016 г., 13:25

На Цвети Стоянова - посветено 

  Поэзия
412 0 1

Една Птица прекрасна!

Като звездица ясна!

В полет беше устрелена!

Като светкавица проблесна!

Падна на Земята и болно заблещука....

Малцина я прегърнаха с любов.

Мнозина нададоха неистов зов!

Зов за мъст към небето!

Искаха да убият и морето!

Искаха да загасят и слънцето!

Искаха смърт за света!

Заради нея ли? Не! Суета!

А Птицата се бори за живот!

Тя живее в полет сред звездите!

Има нужда от прекрасния свят,

когото убиват "злобците"!

Не допускайте, моля, да стане това!

Не слушайте тия злобни слова!

Не почерняйте малкото светли неща!

Кой след това ще ни свети в нощта?

Нека Птицата ни оздравее!

Нека пак да полети!

Нека светът ни се смее!

Да забрави тия клевети!

Нека клеветниците се скрият

в дън гори!

Нека устите им онемеят!

Огън да ги изгори!

Нека Птицата ни полети!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??