НА ДЕЛО ОБИЧТА СИ ДА ДОКАЖА
Аз знам, не вярваш на слова -
написани и казани.
Ти вярваш само на дела -
изучени, доказани.
Не вярваш ти на гръмка реч,
на словесни водопади.
От суетата си далеч,
не лъст чакаш и награди.
Не вярваш в клетви за любов,
но искаш да те обичат.
И ти за обич си готов,
мълчаливо й се вричаш.
Не искам аз с гръмки думи
за обичта си да кажа...
Пусни ме ти в ширни друми -
на дело да я докажа.
© Анка Келешева Все права защищены