3 окт. 2020 г., 15:46

На Димчо Дебелянов 

  Поэзия » Гражданская
293 0 1

Далеч от бащината къща,

в която искаше да се завръщаш,

приключи земният път твой,

падна геройски в бой.

 

Съвестта силно те терзаеше,

сякаш че ще си отидеш знаеше,

жертва се за идеала национален,

приключи животът ти многострадален.

 

Прибра те Богът всевишни,

в рая видя белоцветните вишни

и сред небесата най-подир -

получи хармония и мир.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??