8 июн. 2013 г., 13:49

На двайсет сантиметра 

  Поэзия » Любовная
576 0 2

На двайсет сантиметра от сърцето

ще те допусна.

Повече не мога.

Това е разстоянието, дето

 моите устни

спират твоя огън.

 

На двайсет сантиметра от душата

е твойто място.

И не идвай близо.

Не нарушавай дръзко правилата.

Щом не е ясно,

от игра излизаш.

 

На двайсет сантиметра от деня ми

ще си останеш -

чакан и самотен.

И на една ръка от съвестта ми

сам ще се браниш -

тъжен  и сиротен.

 

На двайсет  сантиметра. Поносимо.

Така ще бъде.

Повече не искай.

Дори и да забравя твойто име,

ще си осъден

да поемеш риска.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??