Красива сбъднатост надскочила мечтите ми,
осмисляща делата ми и топлеща в дните ми!
Пораснала в любов, трептиш с очарование!
Обич моя! Вики! Щастие! Сияние!
Сън ли си ми, рожбо- не искам да се будя.
Всеки страх в света ти смело ще прокудя.
Ти си ми победа, аз съм ти закрила.
Аз съм ти упора, ти си мойта сила!
Толкова си мене, в тебе се откривам.
Ако си далече, вътрешно се сривам.
Някога е трудно, духът ми милост проси,
но отговор ти имаш за моите въпроси.
С теб за дъщеричка, Бог, ме е орисал
на щастие в живота. Ти си моят смисъл!
© Мария Божкова Все права защищены