28 мая 2022 г., 11:06

На дъщеря ми 

  Поэзия
339 3 4

Ще пораснеш, дъще, много бързо,
дори преди да е станало време.
Ще отидеш някъде, далеч от вкъщи,
далеч от дома, от баща ти и мене. 

Ще срещнеш хиляди хора, дете,
през дългия път до своя копнеж.
Понякога те ще грешат спрямо теб,
прости, те са хора, и ти си човек! 

Ще виждаш и облаци в светлите дни,
но винаги сърцето ще те топли
и никой, и нищо не ще угаси
светлината ти, щом вътре я носиш. 

Ще тръгнеш, надалече към света,
ще пораснеш, ще станеш голяма,
но винаги ще си добре дошла,
да заспиш в прегръдките на мама.

© Бисерка Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??