24 апр. 2009 г., 21:21

На един велик Българин 

  Поэзия » Оды и поэмы
521 0 3

В този свят, разрушен до основи,

в който няма любов, красота,

аз - самотник сред вълци сурови,

търся пристан за свойта душа.

 

Там, на пътя, където отраснах,

още споменът свети нощес,

той разказва за дните прекрасни,

изживяни във горския лес.

 

Но следите от моите рани,

те ще кажат на всеки човек

как се борих сред хора отбрани,

как живял съм живота нелек.

 

Аз ще падна единствен накрая

и очите ми няма да бдят,

ще ме топлят тревите на Рая,

мойте мисли в земята ще спят.

 

И ще помни светът мойто дело,

ще се сбъднат презрени мечти

и възкръснал на моите начело,

ще ме видиш в сърцето си ти.

© Станислава Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Има много велики българи, чиито мечти си струва да следваме с надеждата да се сбъднат.
    Поздрав!
  • Противоречиш си!Първо "мойте мисли в земята ще спят",
    а после "ще ме видиш в сърцето си ти".Иначе идеята ти е мн. добра!
  • Не видях връзка между заглавието и текста!!!
Предложения
: ??:??