4 сент. 2011 г., 23:20

На една жена 

  Поэзия » Любовная
977 0 22

 

 

НА ЕДНА ЖЕНА

 

И още се чудя как Бог те създаде?

С толкова обич и толкова грях –

да бъдеш Мадона в катрана на Ада,

а в Рая да сипеш греховна роса?

 

Да си родена любов да даряваш,

а да просиш любовни трохи?

Не, наистина нямам представа

коя си и какво целиш.

 

Красива река - покрай мен преминаваш

в късното лято на моя живот,

жажда ме стиска за гърлото здраво,

а твойте вълни се целуват с брега,

 

към който протягам отчаяни шепи.

Благословена да си! Но и проклета!

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??