На Есента с Любов!...
Добре дошла Любима,
опазила страстта,
така необходима
дори във възрастта!...
... В Мигът когато гасне
смирено вечерта:
о толкова прекрасни
са твоите листа!...
Златисти и прозрачни
как с вятърът летят!...
И литвайки към здрача-
загадъчно трептят...
... О Есен моя скъпа,
добре си ми дошла,
но как налучка пътя
в житейската мъгла!...
... Жените озарили
кометно Младостта,
във спомените скрили
искри от любовта,
вървят към мен напети
и обещават сласт,
а в погледът им свети:
„оная стара” страст!...
... И всяка ме докосва
със жест така познат,
и пак ме омагьосва,
в един вълшебен свят...
... О Есен пъстрокрила,
не се бави, ела,
все още има сила
и в нашите тела!...
04.11.2015.
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены