Хайде, Боже, не ме щади.
Нарежи по един домат.
От ракийката ми сипи.
Гост съм ти аз, от този свят.
Казват, че Ти, си наше момче.
Знаеш значи как се посрещат гости.
Да беше врътнал едно чеверме...
Пости е да, но е за прости...
За тия думи, не ме вини.
Пости отдавна цяла държава.
Постите в нея са 365 дни
и трийсет години, те продължават.
Ще ти разкажа за Шипка и Вола.
Ракийката всяка болка стопява.
Хайде наливай. До кога да Те моля?
С хитрости, Боже, хубост не става.
Наситих се вече на хитреци.
В Теб се надявам. Ти си ми вяра.
Балканът е в бурени и конкретно мълчи.
Недей плака. На. Запали си цигара.
Пий две ракии. Лек е това.
Ти си творец на тази картина.
Знам, че способен Си, на чудеса.
Направи чудо и с мойта Родина.
© Валентин Йорданов Все права защищены
Ха, наздраве!...