24 авг. 2019 г., 07:43

На гости в главата ми 

  Поэзия » Любовная
679 1 8

Искаш да бъдеш на гости в главата ми.

сред житни поля, птици ,цветя.,

сред всички чудовища, замъци, сред децата ми,

искаш да не си" онази жена"...

 

В мойта глава има друг свят...

Там фразите са изящни, а плътта е толкова лека...

Там Смъртта е чаровница, а Животът е свят...

там, без страх на Страха гледа Човека.

 

Ще позволя да останеш.Да лудвам не смея.

Ще храня фантазии, ще сипя илюзии...

Истории нови ще сипя...Умея...

От всичко реално ще те изхлузвам.

 

Ще ти дам да останеш за няколко дни!

Пред добри мъгливи и огнени вечери...

Ще бъде безумно...Любов ще гори...

а после в росата ще блестим недоречени...

 

Ще шепнат тревите приказки стари

и може би даже ще родят и поема...

Тебе ще чакам, там, до бунара

вода да напия и китка да взема...

 

Малкият Мечо със майка си спори-

още не ще да се гушне в кревата...

На двор излзам... Порти отворих.

Е, хайде влизай! На гости в главата ми...

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??